Vermilion

Starting from an empty shell within a converted traditional villa in Edinburgh the idea for designing this new specialist referral practice was to create a workspace that made the most of the accommodation but retained a feeling of a bright open space. The extensive use of glass partitioning allows light to pass freely throughout the practice and this coupled with the free-flowing form of the curved walls gives the space a fluid feel.

A message from our client:

"I have been very impressed by architect Farahbod Nakhaei and his team at NVDC. They produced a gorgeous design for our clinic, taking what was a very regular space and bringing it to life with curves and light. There is a calmness to the accommodation, which makes it a pleasure to work in. This is no fluke, as their previous project in Inverness, Eilertsen Dental Care, has a similar ambience.

Farahbod, Homan and Malcolm are highly professional in their approach, and in particular, their communication at every stage was excellent. As the client, I felt fully informed of what matters I needed to be aware of, but shielded from the rest. NVDC and Ian Wilson, my IT contractor, have now completed a number of projects together, and the integration of IT within the build was seamless. I was also very impressed by the tradesmen that NVDC employed for the 10-week fit out. They clearly took a lot a pride in their work, and the result was we finished on-budget and 10 days early.

I would not hesitate in recommending NVDC. Not only are they excellent professionals; they are good men."

Image of Vermilion Image of Vermilion Image of Vermilion Image of Vermilion Image of Vermilion Image of Vermilion

Privacy Policy

Web Design by Sounds Like Design