Pollokshields

The project involved a new single storey side extension and internal remodelling to an existing Victorian Sandstone Villa in Pollokshields, Glasgow. The villa was within a conservation area so careful consideration was taken when designing the external elevations. New accommodation included a downstairs WC, ‘snug’ room and adjoining Garage. The flow of the existing layout was also improved by creating new openings from the family style kitchen, dining area through to the utility room and new snug. Internal design features included a new exposed brick wall with steel conduit pipes to the surface mounted sockets and switches, as well as the use of painted timber cladding to hide existing soil pipes. The new industrial and contemporary aspects of the design combined with the existing traditional Victorian create a unique family home.

Image of Pollokshields Image of Pollokshields Image of Pollokshields Image of Pollokshields

Privacy Policy

Web Design by Sounds Like Design